Dr. Bektaş TÜRKKANI kimdir?

 

 

04-09-2022 






DR. BEKTAŞ TÜRKKANI KİMDİR?

          Dr. Bektaş TÜRKKANI 1966 yılında Kırşehir´in Akpınar ilçesi Elderek Demirci Köyü´nde doğmuştur. Ankara Kurtuluş İlkokulu´nda başlayan başarılı öğrenim hayatı, Ankara Çubuk Lisesi´ni dereceyle bitirmesiyle devam etmiştir.

          Beyaz gömleğin sevgisiyle çarpan çocuk kalbi, insanların acılarını dindirmek isteği ve inancı onun 1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi´ne girmesini sağlamıştır. "Meslek onurunu korumak ve kollamak görevim, şifa dağıtmak tüm insanlara hedefim olsun." diyen Türkkanı 1989 yılında tıp fakültesinden başarı ile mezun olmuştur.

        Kaynağından coşarcasına boşalan ideallerle 1989 yılında Denizli Acıpayam Alaattin Sağlık Ocağı´nda doktorluk mesleğine başlamıştır.

      1989-1993 yıllarında Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Doğumevi Kadın Hastalıkları Hastanesi´nde doğum asistanı olarak görev yapmıştır. 1996 yılında Ankara Numune Hastanesi Acil Servis Kadın Hastalıkları Hastalıkları Hastanesi Doğum Uzmanı olarak mesleğini icra eden Dr. Türkkanı, 2001 yılında en son görev yağtığı aynı hastanenin Kadın Hastalıkları Doğum Kliniği´ne Şef Muavini olarak atanmıştır.

            2003 yılının mart ayında elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir.

       14 yıllık kısa meslek hayatına büyük başarılar, fedakarlıklar, dostluklar sığdıran Dr. Türkkanı,sadece arkadaşları,meslektaşları tarafından değil, hastaları tarafından da taktir edilen, sevilen bir doktordu, "Biraz edebiyat, biraz hukuk, biraz tarih, biraz Türk sanat müziği ve çokça da tıp... İşte Bektaş" diyordu arkadaşları ve ekliyorlardı: "Doğu kültürünün iyi bir temsilcisi, batı kültürünün efektif uygulayıcısıdır."



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 17  kişi beğendi