1. SINIFLAR UYUM EĞİTİMİ BAŞLIYOR.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının ilk zili 12 Eylül 2022 Pazartesi günü çalacak. 1. sınıf öğrencilerinin okula adaptasyonunu sağlamak amacıyla 5-9  Eylül 2022 tarihleri arasında saat 09:00-12:00 arası aağıdaki programda yazılı olan uyum eğitimleri olacaktır.

Ayrıca 5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 09:30'da okulumuz konferans salonunda velilerimizin huzurunda 1. sınıf öğrencilerinin sınıf/şube belirleme kurası çekilecektir.

Velilerimize önemle duyurulur...

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DR. BEKTAŞ TÜRKKANI İLKOKULU  1. SINIFLAR  HAFTALIK UYUM PROGRAMI

Süre

05.09.2022 (Pazartesi)

06.09.2022 (Salı)

07.09.2022 (Çarşamba)

08.09.2022(Perşembe)

09.09.2022(Cuma)

I.Ders

40 Dakika

1-Açılış;

2 -Tüm okul personelinin veliler ve öğrencilerle tanışması.

3- Açılış programında okul müdürünün velilere bu uygulamanın amacını, yararlarını ve yeni ilköğretim programını özetleyen konuşma yapması.

1-Okul ve sınıf kurallarının söylenmesi.

2-Sınıf, koridor, tuvalet, kantin kullanımının anlatılması ve uygulama yapılması.

1-Oyuncaklar hakkında konuşulması,

2-Öğrencilerin sevdikleri oyuncakları anlatması, oyuncaklar veya hayvanlarla ilgili bir şarkının dinletilmesi ya da istekli öğrencilere söyletilmesi.

1-Günlük olayların konuşulması.

2-Defter kullanma, kalem tutma, tahtayı kullanma, sınıf içi araç gereçlerin kullanımının öğretilmesi.

1-Hikaye anlatma, bildiği fıkrayı anlatma.

2-Haberleri anlatma.

15-20 Dakika

Teneffüs

II.Ders

40    Dakika

1-Öğretmen ve öğrencilerin tanışması.

2-Okulun bölümlerinin gezilmesi ( yönetici odası, öğretmenler odası, koridor, tuvaletlerin kullanımı, merdivenlerde ve bahçede giriş-çıkışlar)

1-Öğretmen tarafından bir öykünün okunması veya anlatılması.

2-İstekli öğrencilere masal anlattırılması.

3-Resim defteri ve kâğıtların hazırlanması, anlatılan masal konulu ya da serbest konulu resimlerin yapılması, tamamının panoya asılması, resimler üzerinde konuşma.

1-Resim yapmak için gerekli malzemelerin hazırlanması.

2-Anlatılan oyuncaklar konulu ya da serbest konulu resimlerin yapılması.

3-, Resimler üzerinde konuşma, önceki resimlerin ailelere gösterilmesi.

1-Kalem saklama, deve cüce oynama.

2-Çeşitli oyunlar oynatılması.

1- Kağıt katlama, kağıttan uçak, kuş vb. yapma çalışması.

2-Ders sonunda atıkların birlikte toplanıp sınıfın düzenlenmesi, çalışmaların dosyalanması

15-20 Dakika

Teneffüs

III.Ders

40 Dakika

1-Öğrencilerin okuldan eve güvenle gelip gitmeleri için eğitim verilmesi.

2-Bir oyun öğrenme, birlikte oynama (şarkılı oyunlar tercih edilebilir).

1-Okul bahçesi, spor salonu ya da uygun bir alanda sıra olma, dağılma, toplanma, halka olma çalışmaları.

2-Çalışma sonunda bugün neler yaptık, yarın ne yapacağız, getirilecek resim malzemesi ve oyuncakların açıklanması.

1-Beden eğitimi için bahçede uygun bir alanda toplanılması, sıra olma, halka olma, yürüme çalışması, enstrüman yada kaset eşliğinde müzikli bir oyun, dans yada ront öğretilmesi, birlikte oynatılması.

1-Sınıf içi ve sınıflar arası sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi.

1-Beden eğitimi için bahçede uygun alanda toplanılması, sıra olma, halka olma, müzik eşliğinde halay, ront gibi oyunların oynatılması.

Semra KODAZ                                                    Güler ÜNLÜ BAYRAM

1-..... Sınıf Öğretmeni                                              1-.... Sınıf Öğretmeni

Yalçın SAĞLAM

Okul Müdürü